opleiding tot

Aspirant Verzorgende IG Verkort (N3)

Heb je al ervaring in de zorg en ligt hier je hart? Dan is deze opleiding tot Aspirant Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) iets voor jou! Je leert hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben en hoe je de eigen regie van de cliënt kunt stimuleren. Tijdens de praktijklessen oefen je verpleegtechnische handelingen zoals injecteren, wondzorg en verschillende vormen van stomazorg. Advance Zorgopleidingen biedt deze opleiding meerdere keren per jaar aan.

 

Duur en inhoud

In de verkorte opleiding van 12 maanden is er om de week een lesdag waarin beroepsgerichte thema’s worden behandeld. Daarnaast ben je bezig met het bestuderen van de theorie, het maken van verwerkingsopdrachten en de stage.

Naast de beroeps specifieke vakken horen ook de keuzedelen, Nederlands, rekenen en burgerschap tot de onderdelen van deze opleiding.

Tijdens de opleiding word je begeleidt door de studieloopbaanbegeleider en de stagedocent.

Advance leidt op via de derde leerweg waardoor er voor de stage geen urennorm is. Er is een richtlijn van minimaal 280 uur.

  Toelatingseisen
  Voor de opleiding is het belangrijk dat je in het bezit bent van een diploma MBO Helpende zorg en welzijn, niveau 2 of van gelijkgesteld niveau. Je bent minimaal 18 jaar en beheerst de Nederlandse taal. Je uiteindelijke toelating wordt beoordeeld in het intaketraject.
  Kosten

  De kosten voor de opleiding van Verzorgende IG N3 zijn € 5.699,00. Dit zijn de totale kosten. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.
  De kosten voor een herkansing vallen buiten de totalen kosten en zijn voor eigen rekening.

  Als je in één keer betaalt, ontvang je € 250,- korting. Er bestaat ook een mogelijkheid om de opleiding in 10 termijnen te betalen.

  1e termijn € 578,00
  9 maanden x € 569,00

  Stageplek
  In deze opleiding is het verplicht de beroepspraktijkvorming (BPV-Stage) te volgen met een richtlijn van minimaal 280 uur. De stageplek dient een SBB-erkend leerbedrijf te zijn.

  Het is vanuit Advance Zorgopleidingen ook mogelijk om te bemiddelen in het vinden van een stageplek.

  Als je vragen hebt of je wilt meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 058 00 99 voor een gericht advies of om een afspraak te maken.