opleiding

Aspirant Helpende Zorg en Welzijn Verkort (N2)

Help je graag mensen en ben je zorgzaam? Dan is de beroepsgerichte opleiding mbo Aspirant Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 iets voor jou!.

Je ondersteunt bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en de basiszorg en assisteert bij de uitvoering van sociale en recreatieve activiteiten. Advance Zorgopleidingen biedt deze opleiding meerdere keren per jaar aan.

 

Duur en inhoud

De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie- en praktijklessen, digitaal lesmateriaal, verwerkingsopdrachten, toetsen en examens.

Advance leidt op via de derde leerweg waardoor er voor de stage geen urennorm is. Er is een richtlijn van minimaal 100 uur.

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen om deze Mbo-2 opleiding te volgen.

Als getwijfeld wordt of je het niveau wel aankunt is er een toelatingsonderzoek

Daarnaast beheers je de Nederlandse taal. Je hebt enige ervaring in dienstverlenende werkzaamheden. Je uiteindelijke toelating wordt beoordeeld in het intaketraject.

Kosten

De kosten voor de opleiding van Helpende Zorg en Welzijn zijn € 2.699,00. Dit zijn de totale kosten. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.
De kosten voor een herkansing vallen buiten de totalen kosten en zijn voor eigen rekening.

Als je in één keer betaalt, ontvang je € 150,- korting. Er bestaat ook een mogelijkheid om de opleiding in 6 termijnen te betalen.

1e termijn € 499,-
5 maanden x € 440,-

Stageplek
In deze opleiding is het verplicht de beroepspraktijkvorming (BPV-Stage) te volgen met een richtlijn van minimaal 100 uur. De stageplek dient een SBB-erkend leerbedrijf te zijn.

Het is vanuit Advance Zorgopleidingen ook mogelijk om te bemiddelen in het vinden van een stageplek.

Als je vragen hebt of je wilt meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 058 00 99 voor een gericht advies of om een afspraak te maken.